Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Waterweg Wonen biedt ontheemde Oekraïners thuis

Geplaatst op:
13-07-2023

Waterweg Wonen biedt ontheemde Oekraïners thuis
Woningcorporatie Waterweg Wonen biedt 48 ontheemde Oekraïners een thuis in Vlaardingen. De woningen zijn onderdeel van de tijdelijke woonwijk Mrija in Vlaardingen.

Nicole Peeters, directeur-bestuurder van Waterweg Wonen: “Als woningcorporatie zit het bieden van een thuis aan mensen in een kwetsbare situatie in onze genen. Dat geldt ook voor de Oekraïners die stad en land ontvlucht zijn en in deze regio terecht gekomen zijn. We hebben ons hard gemaakt om bij te dragen aan een oplossing. We zijn blij dat dat gelukt is en dat we op korte termijn iets kunnen doen voor hen.”

Flexwoningen
De 48 woningen zijn flexwoningen, geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Het zijn extra woningen die de aankomende drie jaar in Mrija blijven staan. Met de gemeente Vlaardingen spraken we af dat de woningen na die drie jaar gebruikt worden op andere plekken in de stad. Dan bieden ze een thuis aan andere Vlaardingse woningzoekenden.

Over Mrija
Mrija is een tijdelijke wijk voor de opvang van 1.000 ontheemde Oekraïners in Vlaardingen. In bijna 400 flexwoningen biedt de gemeente Vlaardingen Oekraïense mensen uit Vlaardingen en andere gemeenten in de regio onderdak. Naast woningen is er ook een school met gymzaal en twee multifunctionele gebouwen waar onder andere een huisarts, het locatiemanagement en het wijkteam een plek krijgen.