Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Voor de tweede keer woongeluk in de Westwijk

Geplaatst op:
28-07-2023
Bvv 170423 Daphnejurrien 01 (1)

"Ik nam me voor niet meer afhankelijk te zijn van anderen"

Voor Daphne is haar nieuwe huis in de Westwijk een droom die uitkomt. Ze woont met haar 2 dochters en hond sinds april in de Graaf van Egmondstraat. “Een eengezinswoning was mijn doel. Ik heb jaren gespaard voor de inrichting.” Mila, woonmakelaar bij Waterweg Wonen, belde Daphne met het goede nieuws. Toevallig kruisten hun wegen elkaar al eerder.

Het gaat nu goed met Daphne, maar dat is anders geweest. 5 jaar geleden ging ze scheiden. “Ons koophuis was verkocht. Op 20 februari 2018 moest ik eruit, maar begin januari had ik nog steeds geen huis. Dat was echt stressen. Elke avond om 20.00 uur zat ik klaar om op huurwoningen te reageren. Ik was zó blij dat ik de flat in de Vossiusstraat kreeg toegewezen. Mila liet mij dat weten.” 

Wonen is een eerste levensbehoefte
Daphne gaf Mila toen een doosje Merci om haar te bedanken. Mila kan zich dat nog goed herinneren. “Daphne was helemaal in de wolken. Wonen is een eerste levensbehoefte. Dat snap ik. Ik heb ooit zelf zwanger in een opvanghuis gezeten. Ik weet dus hoe belangrijk een dak boven je hoofd is.”

Niet afhankelijk zijn van anderen
Het is bijzonder dat Mila 5 jaar later opnieuw Daphnes woonmakelaar is. Mila: “Daphne herkende mij meteen. Het is mooi om te zien dat het zo goed met haar gaat. In haar eentje kan ze deze woning betalen in de Westwijk. Dat heeft ze knap gedaan.”

Daphne vertelt hoe ze dat voor elkaar kreeg. “Ik nam me voor om niet meer afhankelijk te zijn van anderen. Ik ben meer uren gaan werken. Met mijn inkomen kon ik reageren op deze eengezinswoning.”

Meer privacy
De woning is 1 van de 64 nieuwe eengezinswoningen aan de Floris de Vijfdelaan en Graaf van Egmondstraat. “Het is een prachtig huis. Het heeft vloerverwarming, een warmtepomp en zonnepanelen. Door de goede isolatie is het lekker warm en niet gehorig. De tuin is fijn voor Toby. En omdat het twee lagen zijn, hebben mijn dochters meer privacy.” 

Goed contact met de buren
Met de nieuwe buren heeft ze al kennisgemaakt. “Op de speeddate die Waterweg Wonen eind vorig jaar organiseerde, waren alle bewoners van ons rijtje. Mijn dochters bleken de buurjongen al te kennen. Heel leuk. Goed contact met de buren vind ik belangrijk, zeker omdat ik alleenstaand ben.”

Op haar nieuwe stek in de Westwijk is het woongeluk compleet. “Alles wat nog ontbrak, heb ik nu. Ik ben er ontzettend blij mee en dankbaar voor”, besluit Daphne.