Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Start bouw Goudvogel in Holy

Geplaatst op:
07-09-2023
Start bouw Goudvogel in Holy

Nieuwbouw in Vlaardingen

Op donderdag 31 augustus vierden we de start bouw van Goudvogel. Dit is één van de laatste nieuwbouwprojecten in de gebiedsontwikkeling Nieuwe Vogelbuurt in Vlaardingen – Holy ZuidOost. Met Goudvogel bouwt Dura Vermeer 18 energieneutrale eengezinswoningen voor kopers. Als de laatste woningen straks af zijn, ronden gemeente Vlaardingen, Dura Vermeer en wij de ontwikkeling van de Nieuwe Vogelbuurt af. Er is dan een mooie mix ontstaan van verschillende soorten woningen en bewoners, wat we bij Waterweg Wonen belangrijk vinden.

Ontmoeten en samenwonen
Nicole Peeters, directeur-bestuurder Waterweg Wonen: “We vinden het belangrijk dat zowel huurders als kopers een thuis kunnen vinden in de wijk. We verwachten dat dat leidt tot meer ontmoeting, fijn samenwonen en daarmee een betere leefbaarheid.

Gebiedsontwikkeling Nieuwe Vogelbuurt
Al in 2004 namen wij het initiatief tot deze gebiedsontwikkeling. Later haakte ook gemeente Vlaardingen aan en zo’n tien jaar geleden ook Dura Vermeer. Een deel van de sociale huurwoningen is gesloopt om plaats te maken voor koopwoningen. Dura Vermeer bouwde de koopwoningen en wij renoveerden de 1.250 overige woningen in de wijk. De gemeente zorgt er straks voor dat ook de openbare ruimte wordt aangepakt. Straten en riolering worden vernieuwd en de kindervallei wordt een groot, groen park.

Afbeelding: Mirjam Lems Fotografie