Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Parklets Ontwerp prijsvraag - inschrijving geopend

Geplaatst op:
09-10-2023
parklets_banner_1200px_V001

Ben jij creatief en heb je leuke ideeën voor het anders gebruiken van een parkeerplek? Grijp dan nu je kans en neem deel aan de Parklet Ontwerp prijsvraag. Inzenden kan tot en met maandag 30 november 2023 via www.parklets.nl. Met jouw ontwerpideeën maak je kans op een geldbedrag van € 1.500.

Het verminderen van parkeerplekken draagt bij aan een fijnere leefkwaliteit. Daarom willen we tijdelijk twee parkeerplaatsen, in de Zuidbuurt, om bouwen tot een levendige plek, een parklet. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Vergroot de leefkwaliteit van de buurt
Het gaat om een tijdelijke parklet die verplaatsbaar is, zodat deze op verschillende locaties kan staan. De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van de voordelen van een parklet. Het idee moet niet alleen aantrekkelijk en flexibel zijn, maar ook robuust en gemaakt van duurzame materialen. Ontwikkelende bouwer ERA Contour, Waterweg Wonen en gemeente Vlaardingen willen hiermee de leefkwaliteit in de Zuidbuurt van de Westwijk vergroten en ontmoeting stimuleren. Iedereen kan meedoen aan de prijsvraag. De prijsvraag is voor jong en oud, individuele personen, maar ook voor teams.

Zuidbuurt in ontwikkeling
ERA Contour, Waterweg Wonen en gemeente Vlaardingen zijn gestart met de planvorming van de Zuidbuurt in Vlaardingen. Deze biedt talloze uitdagingen en kansen voor ontwikkeling. De betrokken organisaties kijken ook hoe ze de openbare ruimtes kunnen verbeteren door middel van innovatieve ontwerpen.

Meedoen
Wil jij jouw ontwerpideeën indienen en kans maken op een geldbedrag van 1.500 euro? Stuur je inzending(en) naar prijsvraag@eracontour.nl. Dat kan tot maandag 30 november 2023. De winnaar ontvangt ook een uitnodiging voor een gesprek met ERA Contour, Waterweg Wonen, gemeente Vlaardingen en partner Buurman om de parklets daadwerkelijk te realiseren. De planning is om begin 2024 minimaal twee parklets als pilot te plaatsen in de Zuidbuurt.

 Parklet