Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Onze reactie op Prinsjesdag

Geplaatst op:
22-09-2022
koffer

Prinsjesdag is elk jaar een belangrijk moment voor woningcorporaties. De plannen van het kabinet hebben namelijk gevolgen voor onze plannen. Dit jaar was Prinsjesdag nog belangrijker dan andere jaren. Veel van onze huurders zitten financieel in de knel. We hebben de overheid nodig om stevige maatregelen te nemen. Om ervoor te zorgen dat onze huurders er niet te veel op achteruit gaan.

Gelukkig was er veel goed nieuws. We zijn blij dat de verhuurderheffing van de baan is vanaf 1 januari 2023. Daardoor kunnen we meer geld uitgeven. Denk aan:

  • het bouwen van meer huizen;
  • het versneld verbeteren en verduurzamen van onze woningen, denk aan het eerder dan gepland gasloos maken van woningen, het versneld vervangen van enkel glas en extra preventie tegen schimmelvorming;
  • en het verlagen van een deel van de huren.

Lage inkomens krijgen een eenmalige huurverlaging in 2023
Het kabinet heeft besloten om dit al in 2023 in te voeren. Dit in plaats van pas in 2024. Dat is goed nieuws, want daarmee helpen we onze huurders met een inkomen tot 120% van het minimuminkomen. Ook past de overheid de huurtoeslag aan. Zo komt de huurverlaging echt zoveel mogelijk bij huurders terecht. Huurders die meer verdienen worden voor een deel gecompenseerd door een hogere huurtoeslag. Samen met andere maatregelen, zoals het prijsplafond voor energie en verhoging van het minimumloon, hopen we dat huishoudens beter rond kunnen komen.

We maken ons ook zorgen
De maatregelen gaan pas in 2023 in. Veel mensen zitten nu al financieel in de knel. We hebben de komende maanden daarom extra aandacht voor huurders die moeite hebben om rond te komen. Kun je de huur niet meer betalen of ben je bang dat dat binnenkort niet meer lukt? Neem dan contact met ons op. We kijken dan samen naar de mogelijkheden om financiële problemen aan te pakken.

Bel ons gerust op 010 248 88 88 of mail naar info@waterwegwonen.nl.