Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Huurders enthousiast over workshop

DroomwolkWoongelukeenplekvooriedereen Toekomstbestendig Duurzaam
Geplaatst op:
22-11-2022
Thema’s:
Een plek voor iedereen Toekomstbestendigde organisatie Verduurzaming

'eten uit eigen moestuin'

Gisteren gaf onze huurder Willemijn de workshop 'eten uit eigen moestuin'. Ze kwam zelf op het idee deze workshop te geven aan andere huurders toen we haar interviewden voor Watermerk 3.

𝗩𝗼𝗼𝗿𝗱𝗲𝗹𝗶𝗴 𝗼𝗺 𝘇𝗲𝗹𝗳 𝘁𝗲 𝗸𝘄𝗲𝗸𝗲𝗻
Ongeveer 20 huurders gaven zich op en lieten zich voorlichten door Willemijn, die al 20 jaar een ervaren moestuin-kweker is. Inmiddels teelt zij een indrukwekkend aantal gewassen:
Groentes, zoals palmkool, bonen, erwtjes, peulen, tomaten, komkommers, hete pepers, pompoenen, courgettes, prei, knoflook en ui.
Maar ook fruit: druiven, vijgen, bramen, frambozen, zwarte en rode bessen.
Een leuke maar vooral ook voordelige manier om aan groente en fruit te komen. Zeker nu de prijzen hiervan omhoog schieten.

𝗙𝗮𝗰𝗲𝗯𝗼𝗼𝗸𝗽𝗮𝗴𝗶𝗻𝗮 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝗺𝗮𝗮𝗸
De deelnemers waren geïnteresseerd en stelden veel vragen. Ook het voorstel van Willemijn om een onderlinge Facebookpagina met tips, resultaten en recepten te beginnen werd enthousiast ontvangen. Dit pakken we dus op.

𝗦𝘁𝗮𝗿𝘁𝗽𝗮𝗸𝗸𝗲𝘁
De deelnemers gingen naar huis met een startpakket om zelf aan de slag te gaan. Dit pakket bestond uit een hand-out van de workshop, recepten, potgrond, een vensterbank kweekbak en diverse soorten zaadjes.
Al met al een gezellige damesavond die voor herhaling vatbaar is!