Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Kunt u de huur niet betalen? Bel ons!

Betaalbaar Vraaggestuurd icoon_Maatwerk
Geplaatst op:
30-09-2021
Thema’s:
Betaalbare sociale huurwoningen Vraaggestuurd Wij staan voor maatwerk
Betalingsproblemen? Bel Waterweg Wonen

Wij helpen u graag op weg

Hoewel de coronamaatregelen flink versoepeld zijn liggen de gevolgen van de crisis nog niet achter ons. Voor veel huurders heeft de crisis gezorgd voor geldproblemen doordat hun inkomen daalde. Daar hoeven zij zich niet voor te schamen.
“We helpen huurders om een oplossing te vinden. Laat de schuld niet oplopen maar bel of mail ons.” Dat vragen Lizanne van Lopik en Arjen Kocks van Waterweg Wonen.

In één keer valt het inkomen weg
Lizanne is medewerker Incasso. Zij spreekt veel huurders met een achterstand in het betalen van de huur. “Dat zijn bijvoorbeeld mensen die in de horeca werkten en wachten op een uitkering. Of mensen met een nulurencontract. Of ZZP’ers die zonder werk zitten.

Huurders schamen zich
Vaak schamen deze huurders zich, zegt Lizanne. “Dat is niet nodig. Ze zijn niet de enige. Na één maand achterstand sturen we een brief. Daarna gaan wij bellen. Samen zoeken we naar een oplossing. Dat kan bijvoorbeeld een betalingsregeling zijn. Wij vragen onze huurders: wacht niet te lang, maar bel ons zelf. Hoe eerder, hoe beter.”

Huisbezoek als huurders de telefoon niet opnemen
Sommige huurders met een huurachterstand nemen de telefoon niet op. Zij lezen ook de brieven niet. “Dat kunnen kwetsbare huurders zijn, die door corona geïsoleerd raakten. Vaak hebben zij meer problemen. Bij deze mensen gaan wij op huisbezoek. We kunnen hen in contact brengen met het wijkteam, een budgetcoach of andere hulp.”

Sommige huurders hebben recht op een eenmalige huurverlaging
Huurders met een sociaal huurcontract die een huur betalen die te hoog is voor hun inkomen kunnen in 2021 eenmalig een huurverlaging krijgen. Dit heeft de regering in december 2020 besloten. Op onze website leggen we uit hoe dit werkt. Ook kun je zien of je hiervoor in aanmerking komt.
Ga naar www.waterwegwonen.nl en zoek op ‘huurverlaging’.

Mail of bel als je in de problemen komt
“Komt u iedere maand maar moeilijk rond? Of dat door corona komt of niet, we helpen u graag op weg! Mail uw vraag naar info@waterwegwonen.nl of bel naar Waterweg Wonen op 010 – 248 8888.

Arjen En Lizanne (1)