Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Jayd en Lamine zijn de 'Baas van Morgen'

Geplaatst op:
30-05-2023
De Baas van Morgen op bezoek bij Waterweg Wonen

Op donderdag 1 juni nemen honderden leerlingen door heel Nederland voor 1 dag plaats op de stoel van een directeur. Zo ervaren ze hoe het is om de baas te zijn. Het inspireert ze om het beste uit zichzelf te halen. Ze leggen waardevolle contacten en zien hoe het er bij een bedrijf aan toegaat. Waterweg Wonen doet voor de 4e keer mee aan het project JINC Baas van Morgen. 

Onze Bazen van Morgen  
Jayd en Lamine zijn 12 jaar en zijn de Bazen van Morgen bij Waterweg Wonen. Zij wonen beiden in Vlaardingen en zitten op de basisschool IKC De Wereldwijzer in Vlaardingen.

Het programma
’s Morgens haalt Nicole Peeters, directeur-bestuurder van Waterweg Wonen, Jayd en Lamine bij hun school op en neemt ze mee naar een netwerkontbijt in het Hofplein Theater in Rotterdam. Na afloop daarvan neemt zij hen mee naar ons kantoor. Daar krijgen ze een rondleiding en bespreekt Nicole de wensen en verwachtingen van deze dag.

Daarna krijgen de Bazen een opdracht: meedenken over de volgende vraagstukken:

1. Woningen voor Oekraïners  
2. Overlast van (hang)jongeren bij een complex tegenover school

Ze gaan met collega’s op pad om zo een goed beeld te krijgen bij deze vraagstukken. Na de tweede opdracht koppelen ze hun bevindingen terug aan Nicole, waarna zij hen rond 15.00 uur weer op school afzet.

Over JINC
JINC gelooft dat ieder kind talent heeft. Ook de honderdduizenden kinderen in Nederland die opgroeien in een omgeving met veel sociaaleconomische achterstand. JINC strijdt voor een maatschappij waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Voor een Nederland waarin elk kind gelijke kansen heeft. “De beste manier om erachter te komen wat je wilt en welk talent je hebt is door het zelf te ervaren. JINC Baas van Morgen geeft kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen deze kans”, zegt Daniël Roos, directeur JINC.