Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Hoogtepunt nieuwbouw Parallelweg

Geplaatst op:
14-03-2022

feestelijk gevierd

De bouw van de nieuwe winkel voor supermarktketen Hoogvliet en 39 sociale huurwoningen aan de Parallelweg heeft het hoogste punt bereikt. Afgelopen vrijdag werd dit feestelijk gevierd met de betrokken partijen en de bouwers. Onder het genot van een heerlijk zonnetje werd een bouwdoek onthuld.

GewoonWonen.NU
De viering van het hoogste punt viel precies in de week waarin de campagne GewoonWonen.NU van start ging. Een campagne waaraan alle woningcorporaties uit de regio Rotterdam meedoen. Er is een namelijk een groot tekort aan sociale woningen. Als we nu niets doen, loopt dat tekort in de regio Rotterdam alleen maar verder op. In 2030 moeten er daarom 30.000 sociale woningen bij. Dat kan gewoon. Door sneller te bouwen, zinvol te investeren en buurten aantrekkelijk te maken voor iedereen.
Onze directeur-bestuurder Marieke Kolsteeg deed tijdens haar speech een oproep aan alle samenwerkingspartners om samen te werken om snel(ler) betaalbare woningen in Vlaardingen te realiseren.

Aanwinst voor Vlaardingen
De nieuwbouwwoningen zijn een aanwinst voor het centrum van Vlaardingen. De nieuwbouw is dit najaar klaar. De locatie is bijzonder, tegenover station Centrum, op loopafstand van het centrum en vlakbij de mooie historische haven. Vernieuwing in dit gebied is hoognodig. Waterweg Wonen wil graag een bijdrage leveren aan de verfraaiing van dit belangrijke deel van Vlaardingen.

Betaalbare en energieneutrale woningen
Alle woningen in het plan vallen binnen de categorie betaalbare huurwoningen. De toekomstige bewoners wonen straks op een levendige locatie in een energieneutrale woning. Dit betekent dat de woning evenveel energie oplevert als verbruikt. Dit maakt de woningen toekomstbestendig en betaalbaar voor de nieuwe bewoners.
Heb je interesse in de woningen? Houd Woonnet Rijnmond in de gaten!

Samenwerking
Het project is een nauwe samenwerking tussen Hoogvliet, Waterweg Wonen, de gemeente Vlaardingen, WaVo BV en Neoo BV.

Fotograaf: Peter Lodder