Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Stijgende energietarieven: hoe zit het met de verhoging voorschot stookkosten?

DroomwolkWoongelukeenplekvooriedereen ONDERNEMERSCHAP
Geplaatst op:
16-12-2022
Thema’s:
Een plek voor iedereen Gemeenschappelijke maatschappelijke agenda
Stookkosten

Sommige huurders betalen hun stookkosten via de servicekosten. Dit zijn huurders met collectieve verwarming/blokverwarming. Half december ontvangen zij een brief met daarin het nieuwe voorschotbedrag voor energie.

Huurders die te maken krijgen met een verhoging van € 50,- of meer, benaderen we persoonlijk. We gaan in gesprek over de stijgende energietarieven en wat huurders kunnen doen om het persoonlijke energieverbruik te verlagen (en daarmee kosten te besparen).

Misschien kom je in aanmerking voor een eenmalige energietoeslag?
Meer informatie over de energietoeslag staat op www.stroomopwaarts.nl/energietoeslag. Als je in aanmerking komt, zorg er dan voor dat de aanvraag voor 1 januari 2023 ingediend is.  

Tegemoetkoming vanuit de overheid
Gelukkig werkt de overheid ook aan een tegemoetkoming in de energiekosten voor mensen met een blokverwarming. De inhoud is nu nog niet bekend. De overheid hoopt hier voor het einde van dit jaar duidelijkheid over te geven. Voor de berekening van het nieuwe voorschotbedrag, houden wij nu de tarieven uit het prijsplafond aan. Zodra er meer duidelijkheid is vanuit de overheid, beoordelen wij het voorschotbedrag opnieuw. Bij een wijziging ontvangen deze huurders opnieuw een bericht.

Verlaag je energieverbruik
Aan de hoge tarieven kunnen we helaas niet veel doen. Wel kun je zelf iets doen aan je energieverbruik. Handige tips om energie en geld te besparen vind je op www.waterwegwonen.nl/bespaartips

Heb je vragen? Neem contact met ons op
Dat kan per e-mail info@waterwegwonen.nl of door langs te komen (Van Hogendorplaan 1011, Vlaardingen) of te bellen (010 248 88 88). Wij zijn open op maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:30 uur.