Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Gezocht: enthousiaste netwerker met een sociaal hart voor het project 'Prettig Wonen'

Geplaatst op:
10-12-2019
Prwn3

Start: zo spoedig mogelijk, 12-14 uren per week voor de periode van een half jaar met mogelijke verlenging tot 1 jaar


Durf jij buiten de kaders te denken? Heb je een groot maatschappelijk netwerk in Vlaardingen? En durf jij maatschappelijke organisaties uit te dagen om op een vernieuwende manier een bijdrage te leveren aan het langer zelfstandig wonen? Ben jij proactief, kun je tegen onzekerheid en zie je problemen als uitdagingen en kansen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Project Prettig Wonen
Huurders zijn samen met maatschappelijke organisaties in drie woongebouwen in Vlaardingen een bijzonder project begonnen, genaamd ‘Prettig Wonen’. Prettig Wonen zorgt ervoor dat bewoners in een gewoon wooncomplex gemakkelijker met elkaar in contact komen. Dat zij ondersteuning krijgen bij het organiseren van activiteiten. En wegwijs worden gemaakt bij vragen over bijvoorbeeld wonen en zorg, welzijn, veiligheid of gezondheid, kortom alles wat bijdraagt aan prettig wonen.

Het project Prettig Wonen heeft als doel de betrokkenheid van bewoners in wooncomplexen te vergroten en het bieden van een beschutte, veilige woonomgeving. Met dit project willen we het probleemoplossend vermogen stimuleren, mensen verbinden en ruimte bieden aan initiatieven. We verwachten dat er een natuurlijke vorm van participatie ontstaat, waarbij bewoners zich eerder bereid voelen om elkaar te helpen en ook echt kunnen blijven meedoen. Dit gaan we doen door samen met bewoners in het complex invulling te geven aan het project. Met ondersteuning van uiteenlopende maatschappelijke organisaties. Zij voelen zich medeverantwoordelijk voor het resultaat. Wij verwachten met dit project dat mensen elkaar weer kunnen vinden, weten wie hun buren zijn en weten waar ze terecht kunnen als het even niet meer gaat.

Wat ga je doen?
De kerntaken van de netwerker zijn gericht op het ophalen van wensen van bewoners, het uitdragen van de projectdoelstellingen en het verbinden van maatschappelijke organisaties aan dit project.

- Je bent enthousiast en goed bekend met het maatschappelijk veld en sociaal domein in Vlaardingen.
- Je hebt een groot netwerk in Vlaardingen en bent in staat maatschappelijke organisaties te binden aan dit project.
- Je bent in staat processen in gang te zetten waarbij je ervoor zorgt dat je jezelf overbodig maakt.

Wat vragen wij van jou?
- Je bent bekend met sociale (wijk)netwerken en voorzieningen in Vlaardingen.
- Je hebt een hbo werk- en denkniveau, bijvoorbeeld in richting opbouwwerk, coaching, welzijn, zorg en wonen (bijvoorbeeld Toegepaste Psychologie, Social Work, Culturele & Maatschappelijke vorming).
- Je hebt vernieuwende ideeën die bijdragen aan Prettig Wonen.
- Je weet maatschappelijke organisaties te enthousiasmeren om deze te realiseren.
- Je bent communicatief, relatiegericht en laagdrempelig in contacten.

Wat bieden wij?
Het salaris voor deze zelfstandige en afwisselende functie is maximaal € 3.685,00 bruto per maand (schaal H) op basis van een fulltime dienstverband (afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring).

Het betreft een functie van een half jaar met mogelijke uitloop naar 1 jaar. Deze functie is in te vullen op ZZP-basis (uurtarief € 55,-) of op basis van detachering.

Heb je belangstelling?
Stuur dan je motivatie met curriculum vitae uiterlijk 23 december 2019 naar vacature@waterwegwonen.nl en overtuig ons van jouw capaciteiten.

De sollicitatiegesprekken worden gevoerd op 13 en 16 januari.

Vragen?
Als je nog vragen hebt, stel die dan gerust aan Ingrid Aaldijk, beleidsadviseur. Per mail: ingrid.aaldijk@waterwegwonen.nl of telefonisch: (010) 248 88 88.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.

Graag geen acquisitie naar aanleiding van deze vacature.