Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Feestelijk moment met de toekomstige bewoners van Zangvogel

Geplaatst op:
13-11-2020

Dura Vermeer organiseerde een feestelijk moment voor de officiële start van de bouw van Zangvogel in de Nieuwe Vogelbuurt. Via een livestream werd digitaal, samen met de kopers, de gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen, stilgestaan bij de mijlpalen die al bereikt zijn in de wijk Holy-Zuidoost. 

In deze eerste fase van de Zangvogel ontwikkelt en bouwt Dura Vermeer Bouw Zuid West 67 eengezinswoningen. Marieke Kolsteeg (directeur-bestuurder Waterweg Wonen) en Bart van Dijk (directie Dura Vermeer Bouw Zuid West) plaatsten op een vloerelement een gelukwens voor alle nieuwe bewoners. Via de livestream brachten zij een toost uit op een voorspoedige bouw. Bovendien kregen de aanwezigen een virtuele tour over de bouwplaats.

De Nieuwe Vogelbuurt
Woningcorporatie Waterweg Wonen en Dura Vermeer Bouw Zuid West BV ontwikkelen tot 2024 in De Nieuwe Vogelbuurt in een aantal deelplannen aantrekkelijke eengezinswoningen. Met de sloop van 651 woningen en appartementen wordt ruimte gemaakt voor de realisatie van 402 koopwoningen en 19 sociale huurwoningen. De Nieuwe Vogelbuurt wordt daardoor een gerevitaliseerde, gevarieerde, veilige gezinswijk. Met behoud van het unieke, groene en kindvriendelijke karakter.

Actieplan Wonen
Deze ontwikkelingen in De Nieuwe Vogelbuurt maken deel uit van het Actieplan Wonen. Het Actieplan Wonen is de woonvisie tot 2030 van de gemeente Vlaardingen en woningcorporaties Waterweg Wonen en Woningstichting Samenwerking Vlaardingen om van Vlaardingen een aantrekkelijkere woonstad te maken. Dat betekent een betere balans tussen sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen voor met name starters en jonge gezinnen.