Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Een fijne tuin dankzij goede samenwerking

Vraaggestuurd icoon_Goedbeheer icoon_Partnerschap
Geplaatst op:
15-07-2021
Thema’s:
Vraaggestuurd Wij staan voor goed beheer Wij staan voor Partnerschap

"Elke dag geniet ik van mijn mooie tuin"

Keurige tegels, geen onkruid en een fleurige plantenbak. Huurder Adonaida Barton (52 jaar, links op de foto) is ontzettend blij met haar nieuwe tuin. Met de hulp van Puck van Waterweg Wonen, cliënten van Ipse De Bruggen en vrijwilligers uit de buurt werd dit prachtige resultaat bereikt.

Drie jaar geleden kwamen Adonaida en haar dochter in de Klaproosstraat wonen. “Het is lekker wonen hier. Aan de tuin had de vorige bewoner helaas nooit iets gedaan. Het werd echt een oerwoud hier. Ook waren de tegels doorgezakt. Ik heb rugproblemen en ik ben twee keer geopereerd aan mijn schouder. Ik wist gewoon niet waar ik moest beginnen.”

Met het team van Ipse De Bruggen
Vorig jaar sprak Adonaida met Parmy, wijkmeester sociale aanpak van Waterweg Wonen. Zij wilde graag meedenken over de tuin. Door corona stelden ze dat even uit. In februari van dit jaar pakten ze de draad weer op.
Parmy kwam toen samen met Puck, die bij Waterweg Wonen stageloopt voor haar mbo-opleiding sociaal werk. Zij vond dit een geweldige klus. Puck vertelt: “Ik kwam op het idee om het team van Ipse de Bruggen om hulp te vragen. De cliënten doen namelijk ook ander werk in de wijk voor Waterweg Wonen. Zo ging het balletje rollen.”

Koffie met cupcakes
Eind maart gingen zij aan de slag. Puck: “Drie vrijdagen hebben we met een team van acht mensen de tuin leeggehaald. Alle onkruid, planten en stenen gingen eruit. Daarna brachten we zand in de tuin om die op te hogen.”
Adonaida vertelt hoe blij ze ermee was. “Ik vond het geweldig. Ze hebben het zó goed gedaan. Ik heb cupcakes bij de koffie gekocht om hen te bedanken.”

Bestrating en schutting
In de tussentijd was Adonaida via-via in contact gekomen met twee mannen uit de buurt. Die wilden haar ook helpen. “Henk en Carlos hebben een groot terras en een pad gelegd van tegels. Die had ik gratis via Marktplaats gevonden. Zij hebben ook de schutting geplaatst, die ik eerder had gekocht. Met hout van het grofvuil hebben zij zelfs een mooie plantenbak gemaakt. Die maakt het helemaal af. Ik kan deze makkelijk zelf onderhouden.”

Een heerlijke tuin dankzij hulp
Als het lekker weer is, zit ze in het zonnetje. “Toen de terrassen weer opengingen, was dat voor mij helemaal niet nodig. Ik heb nu mijn eigen terras. De deur van de schutting staat meestal open. Buren die langslopen zeggen spontaan dat het zo mooi is geworden. Mijn was kan ik nu ook lekker buiten drogen. Dankzij de hulp van zoveel lieve mensen heb ik nu een heerlijke tuin.”