Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

Doe mee met het NK-tegelwippen!

Geplaatst op:
23-07-2023
Afbeelding Nk Tegelwippen

Doe mee voor een groener Vlaardingen

Tegels vervangen door plantjes: dat is het doel van NK Tegelwippen. De gemeente Vlaardingen doet dit jaar voor de 3e keer mee, net als veel andere gemeenten. Waterweg Wonen vindt een groenere stad ook belangrijk. Daarom roepen we huurders op daarbij te helpen. Doe mee! Dat kan nog tot eind oktober.

“Groen in de stad heeft veel voordelen”, vertelt Julia van der Weijde van gemeente Vlaardingen. “Het is goed voor de insecten en vogels. Met meer groen hebben we minder last van de hitte en kunnen we water opslaan. In een groene wijk voel je je ook lekker. Het NK Tegelwippen is een leuke actie om dat voor elkaar te krijgen.”

Gemeente geeft goede voorbeeld
De gemeente geeft graag het goede voorbeeld. Daarom heeft Julia’s collega Edwin van der Burg een heel lijstje met projecten in Vlaardingen. “Zo willen we het plein EVEN aan de Van Hogendorplaan groener maken. Dat doen we samen met Waterweg Wonen en de bewoners. De Koninginnelaan pakten we eerder al aan”, vertelt de groenbeheerder van de gemeente.

Julia vult aan: “In een deel van de Indische Buurt rijdt dit najaar de tegeltaxi. Wie tegels en schuttingdelen inlevert, krijgt er plantjes en hagen voor terug.”

Voer je tegels gratis af
Huurders kunnen nu al meedoen. Heb je een tuin die groener kan? Elke tegel die je eruit wipt, kun je aanmelden op www.nk-tegelwippen.nl. Als je dat doet, krijg je een bevestiging. Daarmee kun je de tegels gratis bij de milieustraat brengen. Met een leuke foto van je nieuwe tuin maak je bovendien kans om Wipper van de Maand te worden. “Op die website vind je ook ideeën voor planten die geen onderhoud nodig hebben,” vertelt Julia.

Vraag een geveltuintje aan
Heb je geen tuin, maar wel een kale buitenmuur? Vraag dan of de gemeente een geveltuintje voor je maakt. Edwin: “Wij regelen dat voor je, compleet met plantjes. En woon je aan een plein met stenen, dat je graag groener wil? Meld dat ook zeker bij de gemeente. We deden dat eerder met bewoners van de Johanna Naberkade. De foto’s laten zien hoe mooi het is geworden."

Voorfoto Johanna Naberkade
Tegelwippen Voorfoto Johanna Naberkade Nk 

Nafoto Johanna Naberkade
Tegelwippen Nafoto Johanna Naberkade