Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen
Waterweg Wonen thuis in Vlaardingen

De Baas van Morgen tijdelijk op de stoel van directeur-bestuurder

ONDERNEMERSCHAP Toekomstbestendig Vraaggestuurd
Geplaatst op:
07-06-2021
Thema’s:
Gemeenschappelijke maatschappelijke agenda Toekomstbestendigde organisatie Vraaggestuurd

Lily en Hussein maken alvast digitaal kennis met Marieke Kolsteeg, directeur-bestuurder Waterweg Wonen

Op donderdag 10 juni vindt JINC Baas van Morgen plaats: dan nemen 550 kinderen het bedrijfsleven van Nederland over. Zij zullen ervaren hoe het is om een bedrijf te leiden door een dag over te nemen van de baas.

De Bazen van Morgen bij Waterweg Wonen
Waterweg Wonen heeft, net als 2 jaar geleden, ook de stoel van directeur-bestuurder Marieke Kolsteeg beschikbaar gesteld voor haar ‘opvolgers’: Lily en Hussein. Twee 12 jarige leerlingen van basisschool IKC De Wereldwijzer in Vlaardingen.

Over JINC
Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt.

“Een kind een dag op de stoel van de baas levert twee vliegen in één klap: verfrissende ideeën voor een bedrijf en een onvergetelijke ervaring voor een kind”, zegt Daniël Roos (directeur JINC), “het biedt een kind de kans om zijn of haar perspectief te verbreden”. En daar werkt Waterweg Wonen graag aan mee!

Het programma
De dag start ’s morgens als Marieke Holsteeg Lily en Hussein op school ophaalt en naar het kantoor van Waterweg Wonen brengt. Daar krijgen ze een rondleiding .
Daarna krijgen de Bazen een opdracht: meedenken over de volgende vraagstukken:
1. Op welke manier kan Waterweg Wonen digitale participatie opzetten en verbeteren met haar (toekomstige) bewoners?
2. Met welke wensen van onze toekomstige bewoners moeten Waterweg Wonen bij de ontwikkeling van de MUWI rekening houden?

Vervolgens gaan ze met twee medewerkers van Waterweg Wonen op stap naar de MUWI voor een rondleiding door het gebied en bezoek aan een woning. Lily en Hussein mogen door middel van een gesprek en vragen een beeld geven van hoe zij en hun leeftijdsgenoten willen wonen over 10 jaar.
Na de lunch mogen Lily en Hussein hun bevindingen terugkoppelen aan Marieke Kolsteeg, waarna zij hen rond 13:30 uur weer op school afzet.